Warm welkom..., en aan het werk!

1 januari 2022 werd voor mij letterlijk een nieuwe begin: op oudejaarsdag kwam het verlossende telefoontje dat ik alsnog lid zou worden van de Tweede Kamer. Dat betekende binnen een week veel regelen in verband met mijn werk, om op 10 januari de geloofsbrieven te kunnen ondertekenen. Op dinsdag 18 januari werd ik geinstalleed in de Tweede Kamer. Een indrukwekkend moment om in de plenaire zaal de eed uit te mogen spreken. De fractie is een prachtig team, en geeft vanaf dag één het gevoel zeer welkom te zijn!

Na een dag feestelijk gevoel echter gelijk ‘aan het werk’: 25 januari stond het eerste commissiedebat gepland. Onderwerp: de Wadden. Van bereikbaarheid tot het windpark op zee. Daar waar veel partijen probeerden het debat te verengen tot de discussie over de vergunningen voor de gaswinning in Ternaard heb ik namens de VVD vooral ook aandacht gevraagd voor de positie van de inwoners (leefbaarheid, bereikbaarheid) en ondernemers (toerisme, visserij en alle boeren in het gebied). De natuurdoelen in het Waddengebied staan vaak vooraan in de discussie, de VVD wil dat er aandacht is voor de impact daarvan op het leven, wonen en werken van de inwoners en bezoekers.

De discussie wordt binnenkort voortgezet in een ‘twee-minuten’ debat.

Ik sluit mijn bijdrage aan deze nieuwsbrief af door iedereen in het netwerk Leeuwarden nog eens heel erg te bedanken voor alle felicitaties. Het was hartverwarmend!

Harry Bevers

Portefeuilles: Wadden, Armoede en schuldhulpverlening, Volwasseneneducatie en ‘Leven lang leren’