VVD Leeuwarden steunt woningbouwplannen langs de Potmarge

Langs de Potmarge, ter hoogte van de Dorhoutstraat op de voormalige locatie van de Smeding-kassen en het Parkhoveterrein, heeft Slokker Vastgoed plannen voor 24 grondgebonden woningen en 50 appartementen (verdeeld over 2 gebouwen). 

Het huidige bestemmingsplan geeft ruimte voor dit aantal woningen. Maar omdat het parkeren bij de appartementen niet op de locatie zelf (onder de woningen) is geregeld, is er een aanpassing nodig van het bestemmingsplan. Daarom heeft de gemeenteraad van Leeuwarden zich deze maand gebogen over het bestemmingsplan Potmarge - Dorhoutstraat. 

 

De gemeenteraad heeft als collectief al vaker uitgesproken dat inbreiding voor uitbreiding gaat bij woningbouw. De woningbouw langs de Potmarge is hier het perfecte voorbeeld van. Tegelijkertijd zien de sfeerbeelden er veel aantrekkelijker uit dan de bebouwing die er eerder was. Daarnaast is de wijziging t.o.v. het oude bestemmingsplan minimaal. 

Met het oog op bovenstaande, de aanhoudende schaarste op de woningmarkt en het geven van een nodige kwaliteitsimpuls aan het gebied, maakt dat wij als VVD fractie voor het nieuwe bestemmingsplan hebben gestemd. Fracties die normaliter een groot voorstander waren van inbreiding, FNP, Lijst058 en FvD, stemden verrassend genoeg tegen het bestemmingsplan.

Woordvoerder - Geu Luik