VVD LEEUWARDEN WIL NIET GEBRUIK TEGENGAAN, MAAR OP EEN EFFECTIEVE MANIER


In de raadsvergadering heeft de VVD Leeuwarden aangegeven het niet-gebruik van voorzieningen te willen tegengaan. De VVD vindt dat mensen plichten hebben, maar ook rechten. Als mensen recht hebben op bepaalde inkomensafhankelijke voorzieningen, dan moet de administratieve wirwar en rompslomp niet zo groot zijn dat men daardoor de weg niet kan vinden.


Allereerst moeten wat de VVD betreft de formulieren zo simpel zijn dat het invullen daarvan voor iedereen mogelijk is. Ten tweede zijn er al heel veel organisaties actief op het gebied van de hulp bij het invullen van formulieren, SWOL, ANBO, HWL (sociale winkel), belastingdienst, Humanitas, etc.. Ook in het kader van het WMO-loket wordt eraan gewerkt. De VVD wil het wiel niet opnieuw uitvinden, en weer een nieuw fenomeen naast de bestaande zetten. De VVD is er voorstander van om alles wat er gebeurt te stroomlijnen en beter op elkaar af te stemmen. Om daaraan een impuls te geven is een beperkte ondersteuning nodig wat betreft de VVD.


De VVD wil daar eerst het accent op leggen. En niet nu een gigantisch bedrag van € 290.000,-- investeren, zoals wordt voorgesteld door de PvdA, zelfs zonder vooraf vastgesteld meetbaar resultaat.